סיכויי ההינצלות כשאדם נלכד בבית שהתמוטט

 

בהתרסקות המטוס הקטלנית ביותר בעולם (יפן) היו על המטוס 524 אנשים.  צוות ההצלה לא ציפה לניצולים, וחיכה עד הבוקר.  כשצוות החילוץ הגיע למטוס המרוסק 14 שעות לאחר התרסקות המטוס על צלע ההר, נמצאו 4 נוסעים בחיים!  הם סיפרו שלאחר ההתרסקות עשרות נוסעים היו בחיים והרבה צעקו וחלקם אף הלכו לאחר ההתרסקות, אבל כולם פרט לארבעה לא נשארו בחיים לאחר 14 שעות בלי עזרה. (מתוך תכנית הטלוויזיה Out of control של National Geographic).  עורכי התכנית ציינו שזה מזעזע.  אציין שאילו צוות החילוץ היה מאחר להגיע בעוד  שעות אחדות, לא היה נותר בחיים איש, ולא היה מי שיספר שעשרות נוסעים היו בחיים לאחר ההתרסקות, ומתו בזמן שחיכו לעזרה שאיחרה להגיע.

 

הועדה להיערכות לרעידות אדמה בחיפה קבעה שתוכל להתחיל בפעולות הצלה וחילוץ 48 שעות לאחר רעידת אדמה. (הסיבה: הקושי הממשי להתארגן, כאשר חלק לא ידוע של המחלצים יהרגו או ייפצעו בעצמם ברעידת האדמה, וחלק לא ידוע נוסף של המחלצים יהיה עסוק בחילוץ וטיפול בבני משפחותיהם שנפצעו ברעידת האדמה).

 

בגלל קשיים ממשים אלו, רוב אותם אנשים שייקברו חיים תחת הריסות הבית בו ישהו בזמן רעידת האדמה, ימותו כשהם קבורים חיים ומקווים לבוא העזרה, שכאמור תגיע מאוחר מדי.

זו עוד סיבה מדוע כדאי לך לגור בבית שנבנה חזק ככל האפשר, שלא יתמוטט ברעידת אדמה.

 

בתכנית טלוויזיה אחרת של National Geographic על התמוטטות בנין משרדים ב-אוקלהומה, ארצות הברית, צוין שתקן קליפורניה הרבה יותר מחמיר מרוב התקנים אחרים לגבי עמידות לרעידות אדמה. עוד צוין באותה תכנית טלוויזיה שסימולציות במחשב מצאו שאילו הבניין שהתמוטט היה נבנה לפי תקן קליפורניה, הבניין לא היה מתמוטט באירוע, ומספר ההרוגים היה שליש, פחות בכ- 50 מכפי שקרה. גם צוין באותה תכנית טלוויזיה שבניה לפי תקן קליפורניה לרעידות אדמה עולה 1% בלבד יותר מאשר בניה לפי תקן בניה לרעידות אדמה רגיל.

 

הלוואי אצלנו בניה לפי תקן קליפורניה.

 

אגב, ביפן תקן הבניה לרעידות אדמה חמור אף יותר מתקן קליפורניה. ההתמוטטויות ברעידות אדמה ביפן הן של מבנים שנבנו לפי תקנים ישנים.